The Followers

Friday, April 1, 2011

Cekodok pisang pulakk ...

Selamat pagi...lama dah tak masukkan menu kat sini kan....
Ni aku masukkan satu menu yang terrrramatlah simple...Tutup mata pun boleh buat nih *ye ke??
Bahan pun simple jugak...Laki pompuan boleh buat nih..Kalau lelaki,sekali skala boleh cuba ambik hati mertua...

Cekodok pisang @ Jemput-jemput pisang namanya...dlm english, *invite-invite banana
Wakakaakka..mandai jerr..

Layan..

Cekodok pisang dah masak


Ehhh..ni pun dah masak ler..

Cekodok Pisang/Jemput-jemput pisang*Invite-invite banana

Bahan :

15 biji pisang
500 gram tepung gandum
200 gram gula
200 ml air suam
1 sudu soda bikarbonat
Minyak untuk menggoreng

Caranya :

  • Lecek pisang yang masak,kemudian masukkan gula,air suam,soda bikarbonat & tepung gandum..
  • Adun semua bahan hingga sebati...*adunan jgn terlalu cair,jangan terlalu keras....boleh adjust.*bak kata sis HaSue
  • Goreng kan....*nak guna senduk kecik boleh,nak guna jari pun boleh

Nak lebih detail,bole gak cuba resepi dr link sis HaSue atau CMG:Dapur Tanpa Sempadan

Selamat mencuba!

:)

10 comments:

Hazrina Erin said...

alaa..pg2 letak gmbr cekodok wat org lapa je..meh bg sikit :P

nick_riena said...

hadoi ai...tetibe je rase lapar ni...erm..da lame lak tue xmkn cekodok pisang ni..mintak sket leh???hehe

Ryo said...

Hazrina Erin : sajaa bagi korang tgok free je.haha

Ryo said...

nick_riena : Apelagi..meh try buat meh...simple je kan..sambil buat cekodot siap boleh blogwalking lg tuh

sudirman said...

hahahahha...tukar kerja kah???

Noriz said...

invite-invite banana???? wakakakka....

Ryo Azhar Rahza said...

sudirman : partime.hahah

Ryo Azhar Rahza said...

Noriz : tu translation je tuh.hahahaa

HaSue said...

dah lama x mkn jemput2 pisang nih..meh tuka ngan kek pisang marble aku nehh

Ryo Azhar Rahza said...

sis HaSue : lh je tukar,tp jmput pisang tuh dh habis,aku ttp terima pisang marble tuh.huhuhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...