The Followers

Monday, September 3, 2012

Secalit bingkisan di dalam Aroma September 2012

Assalamualaikum..

Aroma Sept' 2012

Alhamdulillah syukur dan terima kasih diucapkan kepada pihak majalah Aroma terutama editor dan penyelarasnya Akmar Jamaludin di atas kesudian menjemput Ryo untuk berkongsi resepi melalui inbox di FB pada Mei yang lalu untuk terbitan Jun 2012.Tapi disebabkan sibuk dan tercari2 masa untuk sediakan bahan dan gambar, maka lewat la proses penyerahan kepada mereka dan selepas beberapa bulan, akhirnya muncul jua dalam edisi September ni.

Sebenarnya dengan rasa rendah diri, ramai yang lebih layak kan.Tapi mungkin disebabkan peluang dan rezeki masing2,apa salahnya kita terima.Resepi yang dikongsikan memang mudah dan yang asas sahaja, sesuai bagi orang-orang baru belajar macam saya.Semuanya pernah disiarkan resepinya sebelum ini,cuma gambar je diperbaharui.

Ada sedikit ralat, terlupa nak tukar sukatan "Gelas" kepada "Cawan" ... maklum lah, kat sini terbiasa guna perkataan gelas tu... sukatannya sama, 240ml.Maaf ye ..

Antara sisipan dan bingkisan di dalamnya ...






Selain daripada itu, turut sama menghiasi majalah Aroma kali ini adalah rakan-rakan blogger yang sungguh berbakat dan kreatif dalam tugas dapur masing-masing, bro Amir Said, sis Along Roz, sis Izah Daut , dan sis Juwita .Tahniah juga diucapkan kepada mereka...resepi semuanya menarik!
Jenguk la ke blog mereka : AlongRoz@HomeKreation , Amir Said - Dapur Malaysia , Izah Muffin Lover & Juwita Jamaludin

Terima kasih sekali lagi di atas sokongan kalian juga ya, mohon tunjuk ajar dan halalkan ilmu yang dikongsi bersama .. >_<

22 comments:

HomeKreation said...

Tahniah again Ryo! Keep it up bro... Resipi tu baik semua nya, Along memang sokong Ryo di pertengahkan media!

CA said...

wahhh kelasss ko dikk...dah jadi retisss skang...masuk majalah...tahniah2.kagummm ahhkak.

AZLITA AZIZ said...

Salam Ryo.

Tahniah juga daripada akak
Sememangnya Ryo berbakat dalam masakan, dan sudah semestinya bakat itu perlu di ketengahkan..

Semoga peluang ini, menyuntik semangat untuk Ryo terus melahirkan resepi yang hebat utk semua peminat dunia masakan..

CitarasaKu said...

Tahniah Ryo...hehe sangat menarik. Dan semuga terus berkarya dengan resepi yang lazat. Amin

izahdaut said...

Tahniah bro.. Smoga terus suksess n rerajin apdet blog.. Ceh mcm kata kt dri sndrik lak kan.. Hikhik.. Blog akk tu tah bila nk bnyawa smula.. Huwaaaa

Siti Nadira said...

Salam Perkenalan Ryo

Tahniah...sememangnya resepinya unik2.nak carik lah aroma ni..semua master2 blogger masakan...:)

Naz / Nadz COSK said...

Tahniah Ryo... Good job.. Untung ler sapa bakal isteri Ryo nanti.. Ramai yg kejar Ryo ni nanti...hehehee

rahel said...

Tahniah Ryo...waw. Waw. Waw...

Amir Said (dapurmalaysia.com) said...

Tahniah untuk semua. :-)

Norzie hany said...

Tahniah....tumpang bangga.

♥LOVE2COOK MALAYSIA♥ said...

Congratulations for featuring in Aroma! :)

Ryo Azhar said...

@CA
hahaaa.. TQ sis..maap la lambat lak jenguk blog sendiri..haha..

Ryo Azhar said...

@HomeKreation
TQ sis.. congrats juga yaa

Ryo Azhar said...

@AZLITA AZIZTerima kasih yer kak Ita, maaf la bru ada jenguk blog pulak ni.Harap akak pun beri tunjuk ajar ye.TQVM d atas sokongan akak dan rakan2..

Ryo Azhar said...

@CitarasaKuTQ sis

Ryo Azhar said...

@izahdautTQ kak jah... Tahniah jugak ye

Ryo Azhar said...

@Siti Nadira
Terima kasih, salam perkenalan juga ya :)

Ryo Azhar said...

@Naz / Nadz COSKTQ sis.. haha..doa2 kan isteri terbaik buat ryo ya.hehe.

Ryo Azhar said...

@rahelTQ sis...hehe

Ryo Azhar said...

@Amir Said (dapurmalaysia.com)Tahniah utk bro juga :))

Ryo Azhar said...

@Norzie hanyTerima kasih ya

Ryo Azhar said...

@♥LOVE2COOK MALAYSIA♥Tq sis... :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...