The Followers

Wednesday, April 6, 2011

Pilihanraya dah tiba .

" Marilah mari..kita mengundi,jgn lupa kewajipan pada negara..."

Wakakaka..
tetiba lak nih nak entrikn pasal election nih..
skang ni musim demam pilihanraya wo...umum dah tau,*tp mesti ada yg x minat nak tau pun..

Aku caya ramaiii sgt yang belum daftar lagi jd pengundi kat Malaysia ni kan..hoho.tepuk dada,tanya selera korang nak makan apa..bubur kacang,donut,kek,chewing gum??*lari topik sket..

Hari ni adalah hari penamaan calon untuk pilihanraya negeri Sarawak yang ke 10..
Tempat aku pun terkena la tempiasnya lor.. DUN N.61 & DUN N.62 ..hoho..

*aku pun x tau sape yg bertanding punn lg..

semangat je dorang nih..cett!

..bibit-bibit menyesakkan jalan..depan tuh aku kena belok kanan,sedappp je diorang jadikan jalan sehala

pagi tadi nak gi keja,sukeeee je dorang geng2 bendera biru putih nak block jalan aku....jalan yang 2 hala dah jadi sehala....x nampak ke sticker logo PPEOC berkepala rimau kat cermin keta aku hah??Overrr sgt.

Agaknya balik keja petang nih mula la nampak diorang duk gantung sana sini segala...

Ermm..selamat mengundi warga Sarawak,tentukan la pemimpin yang betul2 layak,bukannya haprak!*opsss

p/s : practice lukis katun kat kertas undian leh tak...

................................. n.

6 comments:

ady said...

selamat mengundi ryo...

Ryo Azhar Rahza said...

ady : hahaha..iyolahh

Noriz said...

nanti mesti zizie ezzette dtg tolong berkempen sekali kan, dpt jumpa artis ek :)

Ryo Azhar Rahza said...

kak Noriz..zizie tuh kat sabah ler kak...ni kat sarawak.hehe

Noriz said...

eh, manalah tahu dia singgah...sebab dulu batu pahat johor ada kempen pun dia ikut Bung turun sekali :)

Ryo Azhar Rahza said...

Noriz : o ye ke kak Noriz..so far belum nampak lg la.hehehe..tgok blom banyak sgt poster naik..mgkin nanti nampak ler tuh.. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...