The Followers

Wednesday, May 11, 2011

Puding Laici

Salam pagi,
Apa khabar kekorang semua??moga sehat hendaknya...

Semalam terima call dari abang aku dari nun jauh di Mukah jam 4.37 pm,emergency nak soh hantar wifenya g sepital sbb ada tanda nak bersalin dah..Dah nama emergency,aku pun terus g hantar la wife beliau yang ada kat sini..
Ni kira pengalaman baru aku la hantar orang nak bersalin kan,nanti bila hantar wife sendiri atleast dah tau la selok belok nak hantar gi mana...

Sampai je kat sepital tu,tetiba bangkit kembali semua memory best aku masa praktikal kat sana...rindu giler!hahaa...sampai kul 10 pm jugak la aku kat sepital tu..Then pagi tadi baru dapat tau akak ipar aku tu dah bersalin anak gegurl...wahhhh!memang betul ye sis HaSue,dia tunggu tarik 11.5.11...Nampaknya dak Zhariff ada geng nanti kann.....dan makin ramai ler anak buah tahun nih..huuuu

Dah tu,sampai rumah dekat kul 11 pm..mandi manda jap,then aku ngantuk nak tido..hahahaaa..nak wat camana kan,hal-hal yang tak terduga ni sebabkan beberapa perkara x dapat nak diselesaikan...Tetapii,hari ni tetap nak tayang menu nih...sebenarnya puding ni buat malam Isnin lepas.kikiki..saja nak peram kan sebab petang semalam tak sempat.

Meh tengok..

Puding Laici

Yummmyy!

Hahahaaa...sorry lah yer..ni memang bebetul unfiltered punya laici, dan saja je tak guna susu cair..hik2.xpelah,makan je!

Puding Laici
by:ryo@ryoazhar.blogspot.com

Bahannya :
  • 1 tin buah laici,dikisar bersama airnya
  • 1 liter air
  • 10 gram serbuk agar-agar
  • 1 sb gula pasir
  • 1/2 cawan susu pekat krimer manis
Tinggalkan sikit buah laici untuk hiasan

Caranya :
  1. Panaskan air bersama serbuk agar-agar
  2. Masukkan gula dan susu,kacau sebati
  3. Bila sudah mendidih,padamkan api
  4. Masukkan buah laici yang dikisar
  5. Kacau dan tuang ke dalam bekas
  6. Bila dah sejuk,masuk dalam peti sejuk dan boleh la dihian dengan lebihan buah laici tu..
Selamat berbuka puasa..*opssss..

Selamat mencuba!

:)

6 comments:

Cheq Ana said...

baby baru lagi..baby ko pulak?? errkk!!

Ryo Azhar Rahza said...

@Cheq Ana
hik hik,baby aku??insyaAllah taun dpn

Kak Rosaliza said...

Assalam ryo, eh praktikal kat spital ke, eh bestnya dpt ank buah baru, dpt kwn la zharihh.

sejuk je tkk akk tgk puding ni ryo, kat Kl ni dah jerebu dh, terlebih panas, kalo dpt rasa puding ni alangkah bahagianya

Ryo Azhar Rahza said...

@Kak Rosaliza
hehe..yer la akak,itu dulu la..lama dah.

erm,ye ke jerebu kat kl??x lama lagi ramai la pak arab n minah arab berlegar ye...panas2 camni makan puding sejukkk,mmg syok ler

HaSue said...

a'ah kan..baby gegurl tu mmg tunggu tarikh tuh..sebijik cam aku anak 1st dulu awal 9 hari..hehe..kena tambah bajet det raya lagi..(mcm laa ramai..haha)

Wahh2...mewaah ngan laici laa puding ko nih..terliur lak aku nengok..mesti lembut jer tuuuu

Ryo Azhar Rahza said...

@HaSue
haah kan..btmbah la saku duit raya taun nih...

err..sbnrnya laici tu lg banyak dari tu,tp sambil2 hias tu aku ngap,ngap dan ngap..ngeeeee

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...