The Followers

Wednesday, June 6, 2012

Pisang Goreng Berkeju

Assalamualaikum...

Salam hari Rabu buat semua...wahh!cam tak caya hari ni tak wordless, cuma lambat sikit nak update blog ni kan.

Pagi tadi sempat post kat fb, awal pagi dah ditimpa musibah.Kaki melangkah keluar dari bilik,terpijak pula paku tekan (thumb teck) kat atas karpet....masa nak turun ke tempat kerja pulak, tayar kereta pancet (bocor).Alahaii......nasib baik sempat bawak ke bengkel dan tak perlu bukak pasang tayar spare.Sampai kat bengkel semua tu mekanik yang buat.Alhamdulillah dah ok...

Oh ya...aku turut bersimpati atas musibah yang menimpa keluarga rakan blog dan FB, saudara Ady Budika baru-baru ini.Semoga mereka tabah menghadapinya kerana pasti ada hikmah disebalik sesuatu kejadian yang ditakdirkan Allah swt kan.

Okeh, hari ni aku nak tayang menu ringkas pisang ....

Pisang Goreng Berkeju

Hidangkan semasa panas ...

Pisang Goreng Berkeju
by: ryo@ryoazhar.blogspot.com

Bahan-bahan:
  • 3 biji pisang emas/pisang susu yang masak
  • 1 tbs mentega
  • Keju cheddar/mozarella secukupnya
  • 1 tbs gula pasir, jika perlu
Caranya:
  1. Panaskan non stick frying pan
  2. Cairkan mentega, jika perlu tambah sedikit gula (kalau pisang kurang masak)
  3. Masukkan pisang, goreng hingga keperangan
  4. Parutkan keju cheddar dan mozarella di atasnya semasa pisang masih panas.
Pisang goreng ni pernah jugak buat dulu ... klik sini

Selamat mencuba!

5 comments:

O'gosh said...

yang simple lagi layan kadang2...terer orang bujang...

LydSunshine said...

Oo..dia takde kulit la ye. Takde salut2 dgn tepung ye.

rahel said...

Wah..simple tapi menarik..kena lagi dengan kopi o..makan time panas2 memang puas ati..
oh ya,terima kasih untuk resepi kek lapis cheese persona...saya sudah terai dan share di blog..sedap wo..

Ryo Azhar said...
This comment has been removed by the author.
HomeKreation said...

Alamak Ryo, Along baru terhegeh2 datang... terketar2 juga ni demam kura2... hehe... baik ko cepat gi goreng lagi... sian makcik ni datang ketar2 ko tak hidangkan....hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...