The Followers

Wednesday, May 18, 2011

Tempahan : Kek Marble

Salam selamat pagi...

Fuh!!lepas bercuti semalam,feeling2 pulak hari ni adalah hari Isnin kan..semalam aku tayang cuppies,kak Rosaliza mintak tiupkan kerajinan tu sket kat dia...dah tu kerajinan aku pun payah bebeno aku nak dapat,camna nak bantu akk ni?haha...

Jeng jeng..tengok teratak berembun kak Rosaliza pagi tadi...pergghhhh!ada kek lapis Sarawak!Lega sikit bila tengok tajuk entri tuh,alhamdulillah dah rajin dah siap melapis lapis kek Sarawak serta bersisik ikan bagai....hebat akk yer....

Jenguk rumah sis HaSue,tayang Laksa Sarawak ler pulakkk.Kechurrr liur je melihat aksi2 udang yang berselerakkan tuh...tunggu je lah nanti ko balik cuti hujung bulan nih aku dera soh buat laksa tuh ye..huhuhu...

Close up sikit,hari ni nk tayang Kek Marble...Ingatkan nk publish malam tadi,tp zZzzZZzz lak jadinya..penat mandi manda kat laut semalam.(sunburn lg la nampaknya..)


Marble Kek

Kuning+Coklat

Kek marble ni request dari Puan Maslin hari tu,tempah nak buat hidangan untuk Pegawai Pelajaran yang melawat sekolah anaknya...tentatif majlis tu aku tak tau lah ye...so,xyah tanya.ekekek..

Alahai...ni kek simple je..guna resepi kek biasa tu je,cuba ia dimarblekan dengan adunan coklat.

Terima kasih atas tempahan..

:)

6 comments:

izahdaut said...

tu diaaa... siap amik tempahan lagi.. salute tul la kat ko ryo... kira boleh buat tagline muka macho hati cute tak? hahahha.. guwau jeeekkk.

ala takat mana sunburn nya.. keturunan kulit kulit putih ni bior sunburn baru bertambah machoo.. kikiki

Ryo Azhar Rahza said...

@izahdaut
ekekekek..nak gelak baca tagline tuh..tp best gak kan..hahaa..

alahai kak,mujur ad ayg sudi tempah,kita wat je..x elok tolak rezeki.haha...syukur2..

mana ayam lemongrass nyerrr??

Kak Rosaliza said...

assalam ryo..murah vetul rejeki ryo ni, cantik lak tu marblenya...mesti best kek tu, sbb tu ada org tmphkan..

kalo kulit puti tu, kena panas setakat kemerah2an je lh hehehe..lg macho

ekin alias said...

nice....!
lagi reti wat apa??
reti wat chocolate? heeee

Ryo Azhar Rahza said...

@Kak Rosaliza
hahaa..mcm2 ler kak rosaliza ni.tetiba ryo rasa cam putera william pulak.hahaha

Ryo Azhar Rahza said...

@ekin alias
hahaaa..coklat?coklat ganache.huahuahua

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...