The Followers

Friday, October 14, 2011

Bread Roll Sushi

Selemat pagi,

Salam jumaat buat semua ye...malam tadi beradu lebih awal dari sebelumnya.Mungkin penat..haha..

Dah sarapan ke belum ni??
Kalau belum..leh cuba menda ni k..sesuai untuk wat bekal/sarapan...

Bread Roll Sushi

Hari tu nengok kak Tun Telani tayang sushi kan...comell nye dengan nasi bagai....teringat la kak bread roll sushi yang aku selalu beli kat kedai bakery..Kedai tu gulung pakai bread biasa tu je...rasanya sedap jugak.Baekkkk punya imaginasi,menjadi la macam kat kedai bakery tu ha...

Masa nak gi keja,pagi2 wat sushi bread ni dengan express!!!!Zaassss,,sebab tu sememehhh je ropa dia.haha....tapi,bawak gi opis..lajuuuuuuuu je habis.

Korang pun leh try buat k ...


Bread Roll Sushi
by : ryo@ryoazhar.blogspot.com

Bahan2 :
  • 8 keping bread,potong sisinya
  • 8 keping seaweed
  • 4 btg sosej,dibelah 2
  • 4 btg crabstick, dibelah 2
  • 1 biji telur,didadar & bhg 4.
  • mayonis secukupnya

Caranya :
  1. Celur sosej & crabstick (celur kejap je)
  2. Sediakan bread atas penggulung sushi*kalo xde penggulung ni pun xpe.
  3. Susun seaweed diatasnya,kemudian telur dadar
  4. Susun crabstick & sosej dihujungnya,picitkan mayonis.
  5. Gulung dengan berhati2,potong kepada 2 bahagian
  6. Dah siap!

Sebenarnya sosej & crabstick tu kalau x celur pun x pe...sushi kan biasanya x perlu masak.Lagipun frozen food mcm tu dah sterilized.Tp ryo celur la jugak kejap.haha....

p/s : nanti kekorang gulung kemas la sikit ye ... hihi


Selamat mencuba!!

14 comments:

Erani Zuhran Mohd Nor said...

aritu singgah kat kedai roti Just bread pun ada sushi bread ni... tp dia letak cheesedale/timun/tuna/crabstick... sebijik cam sushi tapi rega sampai RM4++ laa... baik buat sdr... makan sampai pueh

Ummi said...

Waaaahhh....selera jepun pulak kuar eh...ni bermusim2 nih...sbb byk makan kek hujan panas la Ryo eh! :)), akak kan, x reti nak santap sushi2 ni taaauu...agak2 boleh lalu tekak x ni eh...huhuu

Kjee said...

wow tabik spring lah Ryo!! Kalau aunty buat, bersepah2. Hehehe. hebat!!

Wani said...

SALAM EN. RYO..

jalan2 singgah2 terkenang tengok bread sushi roll ... ingatkan sushi tadi.... nanti blh buatkan sushi yg real la pulak ;p

eqbalzack said...

salam ryo. sedap ni!
abg eq kalau pergi makan sushi suka order yang ada sotong..color merah sikit tu.

tun_telani said...

wooiitttt... ngelat niiihh. x aci! x aci!! sila gi emart beli beras sushi.. haha

cik cek said...

good idea n keratip....ringkas...sihat dan sedappp...

HaSue said...

aik!dah kuar sushi roti ko yer?aku br sebut aritu..bglobg suka mkn nih. aku tarak stok kimchi..eh!kimchi plak..seaweed!heheh..

Ida,Japan said...

slm ryo....jejalan sini &* follow...nice blog la!!

MaDiHaA a.k.a Ratna said...

salam ryo..
menarik ni.. mesti anak2 pun suka.. boleh try ni nnt.. mekasih ye ryo..

Ryo Azhar said...

Erani > haha..ni pun cetusan dr kedai bakery.haha

Kak ummi > insyaAllah boleh je lalu tekak ni sbb x letak duri.hihi...akak try la buat dulu...sedap taw

Kjee > tabik spring toing2 yer.hihi..boleh cuba ye kak

Wani > next time cuba the real sushi k.nak g tangkap ikan salmon dulu...hihi

abg eq > ryo bukan penggemar sushi sbnarnya..haha..sbb tu jarang nak gi sushi king atau shasaki...(antara kedai sushi yg ada sini)

Ryo Azhar said...

Kak Tun > ngelatt tang nasik je lah!malas nak carik nasik kan..sbb tu la buat mcm resepi kat kedai bakery tu.haha...

Cik Cek > Tq.plis try k

Hasue > hahah..itu la...aku selalu jugak beli yang sushi ni kat HCB tu.sedapss...

Kak Ida > slm kembali..tq yea.

kak Madiha > salam gk.silakan cuba ya...mgkin anak2 suka sbb x pedas pun ni.hihi

EJA said...

wah sedapnyerrrrrr nak cuba buat la..salam ziarah follow saya balik ye..

ada entry utk awak..

http://menulisdenganhati.blogspot.com/2011/10/dilema-lelaki.html

SRI IDAYU said...

sedap2...roti byk kt umah...leh cuba utk bekpes mr hubby pg esok...amik resepi ye...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...