The Followers

Tuesday, September 27, 2011

Variasi Kek Lapis

Salam hari Selasa..

Wah,kali ni salam2 hari pulak kan...mana tau kot2 lepas ni semangat update belog tiap hari.hihi

Hari ni aku dah kembali bertugas seperti biasa.Pejam celik pejam celik lah kan,rupanya kita dah pun berada di ambang2 penutup bulan Syawal yang mulia.Tapi alhamdulillah,petang ni masih ada jemputan ke rumah terbuka,penutup ler nih.hihi...

Pagi ni entri agak ringkas lah ye.nak tunjuk gegamba kek lapis yang aku sempat amik masa gi beraya rumah kengkawan,sedara mara serta kenalan..Kalau pegi beraya,aku memang akan tengok sambil rasa kek lapis dulu...wajib tuh!

Jom layan sama2..

Variasi Kek Lapis

Colourful gituh!

Haha..nak mention satu2,malas pulak sebab x ingat nama2 kek nih...tapi lumrahnya kalau hari raya kat Sarawak ni,terutamanya Aidilfitri,memang menu wajib kek lapis sarawak ni ha...kebanyakan rumah yang kitorang pegi ni wat lapis2 biasa je.(aku pun suka lapis biasa camni)..Kalau lapis yang tunggang terbalik ala2 kek lapis tikar getah tu,memang complicated sikit la.Maunya setengah hari duk depan oven.hihi...

Oklah,aku ada sikit resepi2 kek lapis buatan sendiri,cuma belum di masukkan lagi kan.Haha...tunggu je lah.

Senyum selalu ...

:)

6 comments:

mamaNoriz said...

meriah mcm2 kaler ke...

tpi skang pakai butter apa lepas goldenchurn sah tak halal?

penggemar GC mesti sedih kan...

Ryo Azhar Rahza said...

@mamaNoriz
Sekarang ni pakai Golden Fern (Anchor)...harga lebih kurang je.Alternatif lain guna buttercup.sedap!

Ummi said...

Ya Allah...byknya kek lapissssss...adeeeyyy fengsan tengok...kalau dpt makan baru akak x fengsan...cuma kenyang jerk...hehee

Ryo Azhar Rahza said...

@Ummi
kak ummi,masa tengok tu kena tutup mata..baru x fengsan.hihi....

EmbunRosaliza said...

Assalam ryo, bestnya macam2 kaler kek lapis tentu sedap, yg plg best dapat rasa byk jenis, akk pun kalo pg beraya yg ada kek lapis mesti nak rasa,

Masak-Masak Corner said...

Salam,

Diana mmg suker giler ngan kek lapis sarawak ni...penah satu masa tue, siap order dari Miri ke Seremban, walaupun jauh, tapi rasanyer...pergghhh, berbaloi-baloi...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...