The Followers

Sunday, June 12, 2011

Tengok movie : Super 8

Salam pagiii...

Ngeee..baru bangun ni..malam td nak post,tapi aku tertido.balik lewat sket lepas tgok movie.haha..

Semalam start merayau kul 2 petang,balik rumah kol 12 tgh malam...mana tak ngantuk kan.sempat jugak la singgah tengok movie ngan member.Aku memang nak tengok Super8 ni,tapi member nak tengok Nur Kasih la plak..nasib baek staf kat panggung tu suggest tengok Super8,sebab hall skrin yang tayang Nur Kasih tu tak berapa best katanya.nanti tak puas hati...tunggu movie tu pindah hall,baru tengok ye..katanya...
Ok gak tu..

Akhirnya,aku tengok gak citer ni..

Movie : Super 8

Sedikit sinopsis tentang filem super 8.Mula memang aku tak leh tangkap lagi jalan citer nih...nampak boring dan slow...mungkin dalm 60 km sejam je.ekekeke.Bila dah hujung2 tu baru r banya aksi sket.

Mengisahkan tentang sekumpulan bebudak yang suka buat penggambaran nak buat filem...tetiba ada keretapi tu terbabas dengan dasyat sekali..Bergegar ler kejap panggung tu dengan sound sistem letupan.Diselitkan jugak unsur lawak selamba...

Sejak insiden keretapi tu terbabas tu la banyak benda pelik berlaku ha...citer alien rupanya.ending dia best gak,boleh pulak semua besi2 beterbangan jadi kapal angkasa untuk alien tu balik kampung gi beraya??emm..ni kes aku malas nak citer panjang lagi.korang gi tengok sendiri.Ekeke.

Lagi satu kelakar..bila credit dah naik masa ending tu..(tulisan2 tu la)...mcm biasa la orang start berdiri nak keluar pangungg...tapi rupanya ada sambungan filem bebudak tadi yang berjaya diorang siapkan...yang keluar awal tu rugi la tak tengok sampai habis..kebanyakan yang dah gerak nak keluar panggung pun,gi duduk balik tengok sampai habis.Itu termasuk lah aku....kah kah kah...

Ok..chaos

4 comments:

Kak Rosaliza said...

lama dh akk tk masuk panggung , huhuhu

Ryo Azhar Rahza said...

@Kak Rosaliza
akak.sekali sekala bawak ler cik abg g panggung...pimpin tangan sambil makan popkon.ehehe

Amir said...

nak tgk la mlm ni.. lalalala

Ryo Azhar Rahza said...

@Amir
tengok la amir..lalalala

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...