The Followers

Thursday, June 20, 2013

Bertemu pelakon Teduhan Kasih?

Salam semua,

Makk aih..dah seminggu berlalu.Pejam celik pejam celik tak terasa.
Ramai yang nonton drama Teduhan Kasih di TV3, aku tak pernah tengok pun...adakah entri ini berkaitan?Sila baca....

Minggu lalu, aku bercuti dari 12-16 June.Kemana dan buat apa?Alahai, domestic flight sahaja.
Yessza, kali pertama aku buat penerbangan dari Miri (MYY) ke destinasi Johor Bahru (JHB) dengan AirAsia pada Rabu lepas.Yerr!Aku memang  bukan PILOT!

Sampai JB, aku disambut dengan tarian kuda kepang oleh rakan blogger, Ady Budika.Sebelum ni, kali pertama ke Johor transit terminal Larkin je masa balik dari Singapore.Kali ni berpeluang la jenjalan kejap.Sempat berjumpa rakan blogger sorang lagi, Sunah Sakura dan rakannya Kak Ila.Terima kasih sebab bawak gi makan kacang pool yang femes serta jenjalan tengok 'ikan' kat Pasar Borong Pandan dan cuci mata ke Danga Bay.

Kacang Pool Haji, Johor
with Ady Budika @ Danga Bay
Siang hari, ada rancangan dah.Nak gi jumpa member keja polis kat Nusajaya.Call, rupanya dia off duty hari tu...takde kat balai.Tak leh nak wat surprise!Sorang lagi keja bomba, kat Johor gak..Keduanya tak sempat nak jumpa.Destinasi diteruskan ke Legoland!Yeayy, dah sampaii 'tengok' Legoland.Nak stay situ lama-lama memang tak la...panassss sangat kot!

Depan Legoland >_<
Hidup kena diteruskan...Eh!Agenda utama adalah nak gi serang rumah sifu masak-masak dan pemilik blog Dapur Tanpa Sempadan , Mat Gebu a.k.a Adnan Ibrahim.Sedenak...yup!Itulah destinasinya, sebelum ni tau nama tempat ja.Kali ni berkesempatan pergi sendiri..indah permainya suasana, rasa balik kampung berhari raya.Sampai je rumah beliau, disambut pula dengan tarian piring dan keramahan nya sekeluarga.Nak cerita panjang lebar, takut korang tak tidur malam nanti...tengok apa yang tersedia.

Terima Kasih pcm untuk hidangan yang sangat sedapp (nak lagi)
Tiffin biru tu, ramai dah yang nak kidnap...so takyah nak verangan.Nanti kena sunat!Gossip punya gossip, 3 jam berada di situ. Dari cara buat 'chocolate net' hinggalah cara kempiskan pipi diperturunkan ilmu.Silapnya xde Sis Lin, kalau ada mungkin tutorial itu lebih menjadi.Haha..

Mohon maaf kepada korang..pasti ada yang dah meleleh nengok pic kat atas tu kan...semuanya sedap, tengokla siapa yang masak!Jom kita cuba sama-sama...satu-satu entri telah keluar di blog DTS beserta resepi.Klik bawah ni.

Mocha Mousse Sexy Cake *

Baru-baru ni jugak, blog DTS menampilkan resepi Kacang Pool nya sendiri.....klik ja Kacang Pool .

Aha.. yang bertanda tu memang hot item aku nak try buat sendiri!Sedap uols!!
Rasa nak pergi lagi Johor Bahru pada masa yang akan datang.Boleh merayap ke Singapura kan.Terima kasih kepada Che Mat Gebu sekeluarga, Sunah dan kawannya,Ady Budika dan Epul.Jasa kalian amat dihargai.Itu baru kisah di JB,next....

Sekian dulu,Jeng3!

Salam hormat

3 comments:

D_08 said...

wahhhhhh...menarikkkkk.....perjalanan mike ke JB......tapi tang mane yang teduhan kasih nye tu... kekekek

Sukma Haron said...

suspen jer citer nie ingatkan jumpa artis Teduhan kasih kat sana....hehe

Sunah Sakura said...

Ni yg tgh komen ni la pelakon teduhan kasih tu...ehhhhh!

haha...sama2 daun keladi...panjang umur jenjalan lagik...erk

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...