The Followers

Wednesday, November 16, 2011

Semak Prestasi Anak dengan SAPS

Yessza...

Salam lagi...selamat petang.
Kali ni nak kongsi info ..mungkin ada yang tahu,ada yang tak tahu...ada jugak yang baru nak tahu.....hahaa

Kali ni nak kongsi dengan ibubapa kat luar sana,cara untuk semak prestasi anak2 di dalam kelas melalui kaedah online.Yerlah,mesti ibubapa masing2 bz dan kekadang x sempat nak jenguk prestasi anak-anak.Apa kata cuba cara online ni...sambil2 ibu bapa update FB,update blog serta jenguk akhbar online,singgah sebentar ke ruangan khas ibubapa,laman web Sistem Analisis Peperiksaan Sekolah (SAPS).


Caranya mudah saja, cuma masukkan nombor kad pengenalan/no.sijil lahir anak > pilih jenis sekolah rendah/menengah > semak > pilih jenis peperiksaan .

Dah hujung2 tahun begini anak2 pun dah nak mula bercuti kan.Semak lah prestasi mereka sebagai persediaan anda mendidiknya ke arah yang lebih cemerlang.

Keputusan yang dipapar bergantung kepada pihak sekolah anak-anak tuan puan yer,kalau pihak sekolah belum key in data,jadi keputusan tu tak keluar la.Kalau dah di key in ke dalam sistem,insyaAllah nampak la keputusan anak2 anda.

**P/S : Pastikan anda menggunakan aplikasi Internet Explorer (IE) untuk melayari laman tersebut.

Selamat mencuba yer...

5 comments:

niniey asrar said...

agak menarik ye...

Ummi said...

Waaaaaaaa...tp akak hari2 semak dgn mulut jek Ryo..hehehe..bebelsss byk2, tu pasai prestasi x berapa kot...dia jemu dah dgr...huhuuu. Thanks, info menarik :)

Sheila Shafeareen said...

As'salm menarik le info ni...akk suka...kekadang kita telepas pandang...ingat kan dah betul2 tahu...padahal ada yg x tahu..budak2 ni kekadang bukan nak cita...nak tunggu kita je tanya....alasan takut mama/ayh marah....

dah pesan kalau cakap benar x kan le nak marah....
apa2 pun setakat ni npknya semua dgr cakap Alhamdullilah...

TQ info

Wattie said...

Salam Ryo,
Info yang bagus ni, terimakasih ya

Faz Abas said...

owh, baru tahu yg parents/ public pun boleh pakai SAPS ni. selalu tgk kawan2 cikgu mengeluh dlm fb pasal sistem ni yang lembab jer...

thanx for the info.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...