Yang ni projek malam tadi..namanya projek suka-suka.
Nampak ada buah bisang dua tiga kerat,tetiba ada idea...slice cheese pun masih lg berbaki..sambil2 nak mengosongkan ruangan dlm fridge,buat ler sesuatu..
Maka inilah kejadiannya..
Bahan pun lebey kurang apam pisang je la...cuma x pakai minyak masak..hahaa..aku tukar kepada cara buat kek pandan cheese hari tu sikit...kira gabungan 2 cara ler nih kan..
Bahan2 :
- 300 g pisang
- 250 g tepung gandum*ejas ler ikut kesesuain
- 200 ml susu segar
- 2 biji telur
- 6 keping cheese slice
- 1 gelas gula
- 1 tbs butter/marjerin
- 1 ts soda bikarbonat
Caranya :
- Panaskan susu dan cheese sehingga cair,masukkan butter/marjerin
- Blend kan pisang,gula dan telur
- Kemudian masukkan susu yg telah dipanaskan bersama chese dan butter tuh
- Masukkan tepung dan soda bikarbonat.
- Gaul sebati,masukkan dlm loyang
- Bakar pada suhu 170'c selama 45 minit.
:)
Amboi sedapnya kek pisang cis..Meh kita tuka kek nak x..
ReplyDeleteZaliedana : tukarrrr??mehh meh mehh..sy bg sket,nanti u bg banyak k
ReplyDeletexsuke tol klu resepi bakor membakor ni..rs terbakor aje diri ni :)
ReplyDeleteCheq Ana : sabor ler..saborr....tunggu je cheq abey ang belikan
ReplyDelete