The Followers

Tuesday, September 17, 2013

5 Sebelum 5?

Assalamualaikum..
Moga sihat semuanya ya...seperti biasa, blog ni memang tenggelam timbul.Siaran on/off.Kalau langganan berbayar rasanya ramai yang dah terminate langganan dorang.

Salam hari Selasa ye, nyaris aku nak wish salam Isnin td sebenarnya.Maklum lah, semalam cuti umum kan.Hari Malaysia katanya..

2-6 September lepas, aku berada di Kuching untuk berkursus.Pastu demam,mungkin cuaca yang tak menentu.Bila demam n batuk dah ok, selsema pulak tak settle lagi...Ahad lepas, (15 Sept) sedang on air dalam konti pun masih selsema...Ughhh,sangat tak selesa tapi masih cuba perform dengan terbaik dan buat2 tak sengau.Haha....Tetiba badan rasa panas.Habis duty tu aku terus pecut balik, sampai rumah aku baring nak rest.

Lorrrr..demam semula rupanya!Badan sakit2,lemah nak genggam penumbuk pun tak dan.Memang tak daya la..Alhamdulillah, lepas akak tolong urut tangan dan kaki tambah beransur sihat.Malam memang tidur tak nyenyak sampai ke pagi..Ubat tetap makan, tapi semua tu nikmat yang Allah berikan...antara 5 perkara sebelum 5.... Sihat sebelum Sakit....masa kita sihat, macam-macam perkara kita boleh buat.Bila dah sakit, memang tak daya.Mungkin juga tak cukup rehat la kot no....tapikan, aku perasan, sejak kes sampai ambik blood test hari tu memang rasa cepat nak demam je.Apapun, syukur hari ni aku dah boleh bekerja walaupun belum sihat sepenuhnya.Nak makan yang sedap pun tak sedap.Camne tu?hehe

Tiap kali kita sakit atau kesulitan, motivasikan diri sendiri....sebenarnya ada lagi orang lain yang lebih hebat dugaan,kepayahan,kesulitan dan kesakitan yang diberi.

Ingat lah 5 Sebelum 5

*Sihat sebelum Sakit
*Muda sebelum Tua
*Kaya sebelum Miskin
*Lapang sebelum Sempit
*Hidup sebelum Mati

Tetiba ingat lagu Kumpulan Raihan ni.....

YouTube :Demi Masa by Raihan

Doakan saja kebaikan untuk kita semua...Moga yang berada dalam kesulitan diberikan kesenangan, yang berada dalam kesenangan diberikan kesejahteraan dan tidak lupa dirinya hanya makhluk kecil di muka bumi  :)

Sekian

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...