The Followers

Thursday, July 19, 2012

Puding Jagung Harum Manis .... ranum tak?

Assalamualaikum..

Salam hormat buat semua.Apa khabar ye?harap sihat walafiat la hendaknya.Al maklum lah, cuaca sekarang ni tak menentu sangat.Kejap hujan lebat.. kejap hujan ringan2...kejap hujan manja2 je...... pastu kalau dah panas tu terikkk je.Nak terkeluar biji mata.hakhak.Dah tu part hujan lebat tu yg buat mata pun lemau jeee...nak tido kan.hihi.

Beberapa hari jelagi kita nak sambut bulan Ramadhan....InsyaAllah. Tahun ni masih lagi berpuasa dan beraya ngan family...Belum nampak lagi tangan mertua.Ahaks.

Bulan puasa ni agak2 laa kalo nak letak entry masakan kan... jangan nak guda sangat.hihi...Meleleh lak nanti....Tapi mesti meriah blog masak2 sebab masing2 tayang juadah berbuka dan biskut raya lepas ni.Tu haaa.. dah ada biskut raya sana sini.Hari tu dlm sibuk2 sempat gak siapkan kek lapis, order dr sorang cekgu nak bawak balik KL katanya.Masa duk melapis tu.. wallawey harum semerbak dah ala2 nak raya kan.hihi.

Nak tayang puding jagung je ni ha

Puding Jagung Harum Manis

Resepi membuatnya lebih kurang buat puding jagung yang biasa tu la.. cuma ku tambah pes minuman jenama TAMIN, menambahkan harum dan perisa jagung...sedappp!
Eh!mcm malas pulak menaip entri kali ni ha...hihi.

Selamat menyambut bulan Ramadhan dan selamat berpuasa kepada semua ....

:)

9 comments:

Asyifa Mustaffa said...

cantiknya la puding jagung dia....nmpk manis tu...!

EmbunRosaliza said...

Assalam Ryo, cantik pulak kaler tu berseri2, sedap mkn sejuk2.

Selamat menyambut ramdhan al mubarak Ryo n selamat berpuasa

anymz said...

selamat menyambut ramadhan ryo..
weiiiii phewiiiiitttt...cantik utk buat hantaran tu ryo..ahaks

Sari Yusa Ibrahim said...

sesuai bagi kat bakal mak mertua ;p

HaSue said...

wehh ingatkan mangga jer ada harum manis..jagung pun ada ya!
santik halus mulus jer puding ko bro..cam kulit aku kena jaundis.hakhak

Gee® said...

wow! sedap ni buat berbuka pose esok... slruppp...nyum2x
Slmt Berpuasa Ryo...

geez said...

Aduss....jatuh cinta kat puding jagung harum manis ni.......^_^

Ummi said...

Weeeeeeeeeeeeeeeee....sumpah cantik puding tu Ryo....nak cari acuan keledek laaa, nak wat puding keledek....hehehhe

Duarte said...

Weeeeeeeeeeeeeeeee....sumpah cantik puding tu Ryo....nak cari acuan keledek laaa, nak wat puding keledek....hehehhe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...