The Followers

Saturday, January 28, 2012

1st entri tahun 2012? 1st anniversary...(warming up)..

Assalamualaikum ...

Yeahhh!!aku kembali......Nampak nya inilah entri pertama untuk tahun 2012 kan... dah 'berkelapuk' entri hujung tahun tu...macam x sedar2 diri lak aku nak wat entri baru.Kalau aku ni jenis yg entrikan story tiap masa, mmg banyak la benda nak dimasukkan.hihi....tp sayang nya semua yang berlaku tu berlalu gitu je kan.Mula2 x leh nak terima hakikat bila sis HaSue dah terupdate belog beliau.....x leh jadi ni....kena wat sesuatu jugak.hahahaha....Rindu dengan kengkawan belogger sekalian....masih ada yang ingat pada aku tak?hehe.

Wallaweyyyyyy!!!!dah nak habis bulan January nih...apeda punya malas... mmg nak kena tenyeh ni.hihi.Dah lama nak update entri,kalo boleh nak update masa bufday aku 4 January hari tu....terima kasih x terhingga kpd yang sempat wish...ramai sgt yg wish me luck, yang duk wish soal jodoh pun ramai jugak.. bila la agaknya nak naek pelamin ni kan.cam excited pulak!haha.

Okeh!!saja ambik kesempatan hari ni...nak jugak la wat entri bulan January kan....better late then never...Hari ni juga genap lah setahun usia belog hijau ni.Sebenarnya belog ni diwujudkan pada tahun 2008.... sebaya dengan blog my sis HaSue tu ha..tapi disebabkan faktor hangat2 t**k ayam masa tu.... blog terbengkalai tanpa penyelenggaraan yg sempurna.Maka pada 28 January tahun lepas, aku jenamakan semula belog ni nak masukkan apa yg patut masuk, buang apa yg perlu.

Mula dari "0" balik...yang pasti, kalau dirujuk arkib, hanya 2 entri utk bulan January... agaknya tahun ni pun sama lah kot ye?haha...Alhamdulillah, sejak penjenamaan semula tu bergerak lah jugak belog ni dan setakat entri ni ditulis, 526 follower. Angka yang agak perlahan, tapi syukur la sekurang2nya ada yg membaca kan... Biar sikit lama2 jadi bukit.camtu ke?haha.Tahniah jugak buat KJEE pemilik blog Dunia Dari Dapur KJEE yang turut menyambut ulangtahun pertama blognya pada 26 Januari lalu.Moga rakan2 blogger sekalian akan terus mantap berkarya!

Sekadar selingan ... hihi

Dunia masakan...Seriously, rindu pada dunia masakan serta blogging ni....kekadang aku menyusup jugak masuk ke blog korang, selongkar ape2 yang patut..cuma intai2 je..heheh...Lepas ni mmg nak mula aktif balik....ni pun baru nak kenal2 balik ngan oven..agaknya dia kenal lagi tak kat aku kan...kadang2 tu ada la masak, baking jarang sket....bz.heheh!Masa x sesuai.. ada order pun tolak cara baik...takut tak larat nak buat, nanti penat ngantuk pulak kan...terbawa2 sampai ke opis leh jejaskan kerja pulak nanti.

Kelab kereta ... yesszzaaa! Sebagai Honour of Region (HOR) kawasan Borneo, iaitu Sabah dan Sarawak...aku mengalu-alukan pemilik2 kereta Proton Persona Elegance untuk join club kitorang...begitu jugak ngan pemilik2 di semenanjung......club kitorang terbahagi kepada 5 Region ( Central,Northern,Eastern,Soutern & Borneo).. keterangan lanjut sila lawati laman web Proton Persona Elegance Owner Club di www.ppeoc.my .

On air ..yessza... sekarang ni masih lagi part time ngan RTM... job untuk Radio Malaysia Mirifm..frekuensi di Miri 95.7fm atau 98.0 fm...boleh jugak didengar melalui online di blog radio. Tapi aku x lah bersiaran sepanjang masa....huahua. Sebelum ni mmg dah buat jugak job jadi emcee majlis2 jabatan/sekolah kan....lepas ni nak test market untuk emcee berbayar pulak!so, wish me luck!

Woww!!entri kali ni macam berkenalan semula pulak kan...hahaha..yelah, takpe2..mana tau kot2 ada yg lupa kewujudan aku...Hye pcm CMG.Aku nak kemas dapur ni....pinjam penyapu jap#okbai.

Sekian dulu ..

8 comments:

Ibu Darwisy said...

selamat..selamat yer ryo..hehehehe

Mat Gebu said...

Selamat kembali bersiaran RYo...

c'axoera ヅ said...

selamat kembali kamooooo :D

K.Nor said...

akhirnya ryo kembali on air.. ehh buat kat radio ya.. yg tu mmg hari2 on air kan.. hehe..

kesian cik oben, cik penimbang, cik senduk semua.. duk kata bila la ryo nak start panaskan enjin balik ehehe

Ryo Azhar said...

@Ibu Darwisy

tq sis

Ryo Azhar said...

@Mat Gebu
tq CMG .. tunjuk ajar ku sifu ye.hehe

Ryo Azhar said...

@K.Nor
TQ ye kak nor... td senduk dah bekerja...oven lom lagi.haha.pasti banyak lg ilmu nak kaut dr kak nor n GMM yg laen

Ummi said...

Assalam Ryo, waaah dah setahun ke blog Ryo, akak baru kenal 1/2 tahun jek dgn Ryo...hehehe.. Apapun, suka sangat menyakat2 Ryo, terima kasih sudi jadi rakan cyber akak jgk...moga Ryo terus sukses seiring dgn dapur alam maya ni..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...