The Followers

Monday, September 12, 2011

Ramah Tamah Aidilfitri @ opis

Selamat malam semua..
Kompom ada yang masih berjaga waktu gini kan..alahai,belom lewat pun bagi bebelogger tegar cam korang kan.haha...moga sihat semuanya..

Bagi parents yang anaknya bakal menduduki UPSR esok,jangan la gundah gulana ye...yakin dengan kebolehan anak-anak anda,pasti berjaya.hihi...Selamat menduduki ujian jugak wat bang long, (Muhd Amrie Zahrul) anak sulung sis HaSue aku ha...anak buah aku ler tuh..moga dapat menjawab semua soalan dengan cemerlang ye..Mungkin sis aku sibuk la jugak kan wat pemantauan di rumah.Pejam celik pejam celik pejam tak celik celik,dah besar dah anak buah aku ni ha.hihi....

Str8 to the dot,kebetulan malam ni rajin pulak ngadap lappy nak ngapdet belog hijau ni...masih lagi mood raya kan,ape lagi...nak kongsi la aktiviti siang tadi kat opis.Kitorang wat Ramah Tamah Aidilfitri tertutup bagi staf.Simple je...last week tuan pengetua mintak aku naikkan notis pasal majlis ni.Ok settle,yang penting...staf masing2 bawak juadah hoccay!!Konsepnya,bawak juadah anda,lahap reramai.Sah2 la kali ni bukan dari dapur aku je kan.hehehe...

Iklan kejap,pernah nampak mamat ni?

kek raya febret aku..Chocolate Indulgence by Secret Recipe

Sambung balik....bila masing2 bawak juadah,memang bermacam2 bekas la yang ada...ni yang dinamakan 'color of tupperwear'...santa marina,marinex,giacomo,duralex,tupperwear,cap buaya,cap itik,periuk cap helang pun enterframe sekali.meriahnyer!

warna warni aidilfitri!

Sebelum majlis mula,aku pun selinap masuk n nyibukkan diri sambil nak try test masakan n kuih muih kengkawan.haha....awal2 lagi kena cukai kan...memang sedap2 kek lapis yang dibawak.Hepp,sebenarnya kali ni aku bawak kek lapis je...x rajin nak masak2 macam last year...mula tu plan nak wat nasi hujan panas,lauk ayam dan panna cotta!!Tapi kan,sebab bz siapkan 3 bijik kek lapis (tiada dalam gegamba ini dan akan di entrikan kemudian)....maka terbatal lah hasrat nak kuking kuking.Just baking2 lah!

Yeayy!!spotcheck..

Majlis mula kul 10 am,secara spontan aku jadi emcee..jemput ustaz tuk baca doa,dan makan berlatar belakangkan lagu raya...rasanya berada di hari raya pertama la pulak...Gigih!

Baju biru ni ustaz,aku ambik berkat la lepas ni leh jadi ustaz pulak.haha....

Tengok sebahagian menu-menu kat bawah ni..ada kek lapis,biskut raya,kek cheese,mi kari,tomyam,sambal,ulam ulaman,ketupat,rendang,spageti,puding dan bermacam lagi menu yang ada....tak









sesi 'menapau'...take away please

Dan akhir sekali..menjadi lumrah.....banyak lebih makanan yang di bawa..giler ke apa nak buang??Tapau la...sistem bater..bertukar2 juadah la kemudiannya..nak makan kat situ kenyang dah..masing2 isi bekas,bawak balik....tak de lah pulang dengan bekas kosong kan.Hahaha...

Memang seronok ramah tamah gini...taun depan buat lagi ye!...

Selamat beramah tamah...

:)

6 comments:

Kak Rosaliza said...

Assalam ryo...mmg best, nmpk pic pun best, warna warni di aidilfitri. Byknya makanan, tentu meriah yg amatkn

Ryo Azhar Rahza said...

@Kak Rosaliza
memang meriah kak rosa..samapai tak larat dah

POSH76 said...

bessnyer

sihzmah huzaimah said...

apasal bekas marinek aku balik kosong? huhuhuhu....sedih ni....hehehehe

Ryo Azhar Rahza said...

@POSH76

sgt best n meriah taw

Ryo Azhar Rahza said...

@sihzmah huzaimah
aiseyymen...kosong ka bekas mu?ini mesti si suamimu habiskan ni...hari tu penuh la.ekekeke

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...