The Followers

Monday, March 28, 2011

Sekuriti yang tidak diyakini

Huhu..sampai hati betul tajuk nih..

Ni kesah baru berlaku..sebenarnya nak dijadikan citer,kesah ni melalui pemerhatian peribadi aku je...Tengahari td aku ada beberapi tugas rasmi yang perlu diselesaikan,termasuk ku selitkan satu agenda peribadi.(Eheheheh..)

Aku berkunjung (bukan untuk suka-suka) ke 2 buah bank hari ni.Aku namakan Bank A dan Bank B je lah.kang kalo mention nama bank,tak pasal2 aku kena saman dengan kadar jumlah semua duet yg ada dlm bank mereka (matii ler aku nak kena menguli donat durian untuk dijual-mencari pendapatan sampingan)

Bank A : Masuk je dalam bank..dlm hati aku,"Eh,pak sekuriti ke nih???...
Alamak tuan punya bankkk..pesal la tak request tenaga kerja yang lebih berkualiti??Aku bukan nak merendah2kan sifat org lain.Tapi ini demi kepentingan bank dan org ramai jugak.Aspek utama : KESELAMATAN AWAM.Pak sekuriti yang aku nampak nih tak nampak pun gaya seorang askar pencen a.k.a bekas tentera.Huh!Kurus,tua,jalan slow,bongkok.So,boleh ke beliau nak kejar perompak sekiranya berlaku kes sedemikian?????

Bank B : Terujaaa sebentar!Tettt..(aku tekan ambik tiket)
Pak sekuriti ni pun lebih kurang sifat2nya dengan sekuriti di Bank A.Cuma yang ni...sedikit juling!Dah tu..boleh plak keluar jap hisap rokok!Haiiyooo...mana taknya perompak sekarang ni bergelak ketawa je..malahan siap boleh nak reply sms awek atau berFB melalui iPhone saat2 merompak tuh...

Aku confusedd!Apa kriteria jd sekuriti guard nih sebenarnya???

:)

6 comments:

ady said...

buatlah nama bank betul2 nnti dia baca leh diperbaiki..

pak guard tu wat penuh syarat je utk claim insuran

Ryo Azhar Rahza said...

huhu..dah nama bank tuh mcm tuh..nk wat camna.hahahaa

HaSue said...

aku baca n3 ko nih..kenapa aku terbayang sekuriti juling tu kejar perompak ke arah berlawanan ehh??

Ryo Azhar Rahza said...

HaSue : tu ler pasal..ce ko pegi bank tuh,pastu ko buat2 ler jd perompak.tgok camna dia kejar..huhuu

Fadzli Amir said...

Aku pu n terkadang hairan gak..mana ada selamat kalu macam tu...nak jalan pun tak larat, apatah lagi nak melawan perompak...

Ryo Azhar Rahza said...

Fadzli Amir : betul tuh..apelagi kadang2 kita nampak ada pak guard yg tido terhantuk2. :(

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...