The Followers

Wednesday, March 30, 2011

Ishh..jerawat ler pulak!

Salam semua....dah lunch ke?
Adoyaii..hari ni tak brapa nak sempat bikin entri yang best2...bizzzyyy sket!*atleast sempat pulak tuh join segmen encek Ben td kan.haha...

Tajuk entri pun dah seram aku baca..*bagi aku,seram laa...
JERAWAT! Bingung lak aku nih cam makin menular pulak jerawat timbul kat dahi nih..*takde ke pusat rawatan nak sponsor aku??Haha...(ko engat ko sape kann)

Sambil wat keja nih secara automatik jari jemari duk scan pelan2 dan ramas2 bahagian dahi nih...
TETTTTT!(scanner berbunyik)..ade jerawat ler plak..dah letak Bio oil dah...(pengaruh iklan ler nih).harap cepat hilang lah ye.Atau korang ada petua2 nak kasi kat aku?

Jerawat ni tetiba rajin nak timbul mungkin sbb malam jumaat lepas,AKU MAKAN KACANG TANAH!Bukan tanah tu punya kacang,tapi mungkin kacang tu ada tanah!*eh..makin merapu ler pulak.Dan lagi...akhir2 nih,aku tido lewat malam dan bangun pulak awal pagi.Tido cuma 3-5 jam je..mungkin itulah kesannya...hahaha...

*JOM SHARE PETUA ATASI JERAWAT UNTUK AKU :)

:)

8 comments:

Noriz said...

ada kwn amalkan letak gambir... yg org mkn tu...cuba lah :)

btw, i folo u...

Ryo Azhar Rahza said...

Noriz : TTQ 4 advice..nanti i folow back :)

Kak Rosaliza said...

org kata jerawat takleh picit nnt hitam parutnya. kalo masa akk sekolah dulu sental muka ngan dauen pegaga, menjadi kut, sampai sekarang jerawat x naik heheh

Ryo Azhar Rahza said...

Kak Rosaliza : TQ 4 advice..first time nih dpt petua guna daun pegaga..biasa dgr jus pegaga n ulam pegaga je..tp sini susah plak dpt org jual daun pegaga..wahh.patut ler berseri2 cantekk je akk ye.TQ

Zaliedana said...

Assalam ryo,
Kalo nak bagi jerawat kecut,tumbuk bawang putih,pastu titik kat jerawat..Pstu kalo xnak bgi tumbuh jerawat,nak tido mlm paki bedak sejuk,Wallahualam..Sekadar berkongsi..

Ryo Azhar Rahza said...

Zaliedana : wslm kak,ermm..bwg puteh ye?next time try.hr ni jerawat dah ok sikit...apapun TQ yer

Kak Rosaliza said...

ryo..kalo setakat sebiji jerawat ok tu, jerawat penyeri wajah hehe..nmpk manis je

Ryo Azhar Rahza said...

Kak Rosaliza : hahaa.iyerr la sgt..x sbr nk tunggu weekend nak g cuci sket :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...